Tehuis Hof Ter Welle

In Tehuis Hof ter Welle verblijven 30 kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar in 3 verschillende leefgroepen: twee leefgroepen met jongens en meisjes en een adolescentenleefgroep met enkel jongens. Een zestal jongeren kunnen in een studio wonen waarbij ze stap voor stap leren om zelfstandig te worden. De jongeren kunnen ook begeleid zelfstandig wonen buiten de voorziening met regelmatige ondersteuning vanuit het tehuis.

Gedurende hun verblijf krijgen de kinderen en jongeren hulpverlening op maat volgens hun specifieke situatie. Een team van begeleiders zal hen hierin ondersteunen.

Tijdens de periode dat de kinderen en jongeren binnen het tehuis verblijven, wordt hun gezin begeleid door een contextbegeleider die op regelmatige basis op bezoek gaat.

Om aanspraak te kunnen maken op deze vorm van hulpverlening moet de hulpvraag worden gesteld via de Intersectorale Toegangspoort. Dit wil zeggen via een jeugdhulpverlener (bijvoorbeeld CLB, JAC, CGG, …). Met andere woorden: deze vorm van hulpverlening is niet-rechtstreeks toegankelijk.