Contextbegeleiding

Het contextteam Hof ter Welle biedt begeleiding aan huis. Wekelijks gaat de contextbegeleider in dialoog met alle gezinsleden op zoek naar krachten en mogelijkheden tot verbetering van de gezins- en opvoedingssituatie.

Reguliere contextbegeleiding is rechtstreeks toegankelijk. Dit wil zeggen dat iedereen die van deze hulpverlening gebruik wil maken, zijn vraag rechtstreeks aan Hof ter Welle kan stellen door een onderstaand aanmeldingsformulier ingevuld door te mailen naar interne.regie@hofterwelle.be.

 

Naast reguliere contextbegeleiding biedt Hof Ter Welle 4 modules intensieve kortdurende contextbegeleiding aan van twee contacten per week (3u/week) met de methodiek van ABFT (Attachement Based Family Therapy). ABFT is een intensieve kortdurende begeleiding die zich richt op gezinnen met jongeren tussen 12 en 18 jaar die kampen met depressieve symptomen en zich richt op het versterken/herstellen van de band tussen jongere en ouder(s).

Deze module is niet rechtstreeks toegankelijk en aanmelders (CLB, OCJ, JRB, …) kunnen via een aanmeldingsformulier een aanvraag doen aan de Intersectorale Toegangspoort.


Regioafbakening

Het contextteam Hof ter Welle is beschikbaar voor onderstaande regio:

Beveren: Beveren, Haasdonk, Kallo, Melsele, Vrasene, Doel, Kieldrecht, Verrebroek

Sint-Niklaas: Sint-Niklaas, Nieuwkerken-Waas, Belsele, Sinaai

Temse: Temse, Tielrode, Steendorp, Elversele

Stekene: Stekene, Kemzeke

Sint-Gillis-Waas: Sint-Gillis-Waas, De Klinge, Meerdonk, Sint-Pauwels

Kruibeke: Kruibeke, Bazel, Rupelmonde Waasmunster

Lokeren: Lokeren, Daknam, Eksaarde, Moerbeke

Als je vragen hebt over een aanmelding voor contextbegeleiding voor een gezin dat buiten deze regio woont, neem dan best op voorhand contact met ons op of vermeld dit uitdrukkelijk in je mail als je het aanmeldingsformulier bezorgt. We bekijken dan of we toch een uitzondering kunnen maken. Je kan contact nemen via een mailtje naar interne.regie@hofterwelle.be of bellen naar het onthaal van het contextteam en dagcentrum elke werkdag tussen 9 en 13u op 03 755 54 25. Je gegevens en vraag  worden genoteerd zodat je kan gecontacteerd worden door de juiste persoon.

Mogelijke uitzonderingen om af te wijken van de regio:  

  • beide ouders zijn gescheiden en wonen in verschillende regio’s
  • of andere mensen die instaan voor de opvoeding wonen in onze regio
  • hetzelfde hulpverleningsaanbod wordt niet aangeboden in de aangrenzende regio – zoals voor ABFT – dan wordt gekeken of het haalbaar is qua afstand en aantal wachtenden

Opgelet! De regiobepaling voor het dagcentrum (dagbegeleiding in groep), voor de verblijfsmodules en voor de Adolescentenwerking stemt niet volledig overeen.